Wednesday, October 25, 2006

1 Syawal



MALAM RAYA

decor rumah: ala kadar, nothing new, supposed to be white roses n golden rod dalam vase tu tapi... roses tu semua dah nak kempot.. matila FLORISTIKA kan, so the white roses yang 2 dozen tu telah ai campur dgn 4 dozen red roses untuk ke mana?? scroll down sahajor

KUIH RAYA

5 jenis, semua berasaskan SAMPERIT. ade la a few more jenis, tapi rase mcm malas nak kuarkan, tup tup petang raya, my mom's n sis nyer maids kua kan jugak.. dari 5 beranak jadi sebelas!! hehe..matilah...

JUADAH

Nasi impit mini - 10 ketul je masak, tatau mana my mom simpan periuk nasik besau, biar sikit tapi x membazir, tu pun Mom inlaw kakak ai bagi lontong bagai, maka beranaklah makanan.. hehe . I masak Asam Pedas ikan Pari.. leyy??? paih tu kuah kacang beli sajor, tu pun kakak ai yang order, i pulak jadi tukang pi amik bawak balik umah.

Subuh Raya

tetibe FEEEELING nak pasang lilin piulerrr... mrasa. HEY.. tahulah DEEPA RAYA KAN? KAU ADO??? lalalala

LEPAS SOLAT EID

Well, since parents I kat oversea, so i pi la beraya dgn the dearly departed, my Nenek n Atuk belah Father, as well as my niece kat Kpg Tunku Muslim Cemetery. Arwah atuk I meninggal tahun 1968 but in 1978 they pindahkan to Kg Tunku, bawah kubur nenek I. So u perhatikan gambaq betui2, yang kubur kaler vibrant bunge-bunge tu, kubur atuk, mak tok, and niece ai. Niece I lak kebumi 5-6 langkah from my grandparents, so taklah nak menjelajah satu area tu kan? hehe.. mudah. Alhamdulillah.

So thats where the red roses and white roses ended up. Hehe.

AND lastly, my own self portrait, time tu kat kubo. BERPELUH ok.. terasa bak sawana huhu.. menitik2 peluh ai dikala membaca Yassin. Over kan butang baju melayu I kak Red? hehe and i'm wearing an ADNAN HASSAN baju melayu.

Lepaih pi kuboq, i pi ke umah parents Sis Inlaw I kat PJ old town, lepak sampai kul 3. Agenda: MAKAN MAKAN MAKAN and TV TV TV. Kul 3 balik umah, then KEBABOOOM sampai la ke malam. Then kul 830 tune in kat NTV7, Raya Nite Live. AI SUKA SANGAT sebab IDOLA ai on air... DEE, Adibah, Sheila Majid... aiyoh.. lawak gile sketch depa. Nantik kalau rajin i nak wat entry on that. hehe. ok lah. nak siap2 pi beraya...

JAZAKALLAHU KHAIRAN

Image hosted by Photobucket.com

hite roses

3 Comments:

At Wed Oct 25, 01:04:00 PM 2006, Blogger Red Mummy said...

ko pun pakai purple gak ke???

butang baju melayu tu lawa siotttttttttttt!!!

asam pedas pari tu mmg akak gemor tollah fi, fav akak weiiiiiiii

dah aku nak pi beraya lagi ni, dah kol 1 baru nak berjalan, sini hujang lebat le pulakkkk

 
At Fri Oct 27, 07:54:00 AM 2006, Blogger tukangtaip said...

Sempat pose hidung lagi tu.

 
At Sat Oct 28, 02:31:00 AM 2006, Anonymous Anonymous said...

Fifi, Selamat hari raya maaf zahir dan batin...sedap nyaaaaa lauk pauk ittew...hmmm meriah tak raya tahun ni?

Take care u ols :)

 

Post a Comment

<< Home