Monday, February 25, 2008

HERO REMAJA 2008

Alhamdulillahirabbil alamin. Syukur ke hadratNYA, dan atas izinNYA... How am i ever going to repay YOU.
Unexpected shot. Rehearsal lebih kurang 4 minggu lepas.

Akhirnye, selamat dah HERO REMAJA 2008. Thanks kepada team REMAJA n KARANGKRAF yang telah memberi kepercayaan kepada saye untuk buat opening gambit untuk pertandingan yang sangat berprestij ini. Ye la, mane tak nye, tahun 99 kot, I dgn Oda pi LEGEND menonton nehh.. then it was 2001 ke 2002 mule berjinak2. siap tolong arrangekan baju utk catwalk session batch Zed Zaidi, tahun 2004 tolong tampal tattoo kat finalis HERO (Oda nye keje - 4 hari selepas touch down dari UK) tahun ni, 2008, Subhanallah. Terlibat secara langsung. Cik Li, TQ TQ TQ sgt :). Oh ye... also to past Hero, Zaween yang also buat cameo masa opening gambit saya. TQ!






1st practice session untuk opening gambit

Thanks to Abby, Asst Choreo saya yang banyak bersabar dengan saye, Dancers saye, Eddie, Adik dan Daus for your time.


Maatila C A R M A ek korang? :P Makhluk sangat...

Special thanks to Wazi @ Volks for ur support, strength and ideas and u really are an inspiration.

Volks sedang berdiskusi dengan Oda berkenaan apo tatau?

Double Special thanks to ODA, kawan lama dari tahun '97.

Oda si Guru Catwalk sedang beraksi disuatu petang yang kuyup

Seriously, masa tgk opening tu dari control room, macam tak percaya melihat effort semua finalist yang berlatih bertungkus lumus. Ini first time ooo wa buat opening gambit utk acara beso. And the moment semua atas stage tu, baru la rasa berdebar dubdab tu datang. Al maklum, forte saya more to tradisional. Alhamdulillah, teraplikasi juga segala research.

Dalam GREEN ROOM Audi TAR, MTC Jln Ampang

About the collection lak, macam2 issue yang menerjah kepala, termasuk dari faktor budget dan masa. Idea macam2 untuk Safari ni, tapi banyak mende yang mempengaruhi. Almost buat Afrikan style Tunics (Dashiki). In the end, stick to plan A, simple, rugged, RAW worn tops enhanced with prints of 'SAFARI' animals. Tq to Volks who did the art work and that particular Sunday before I got down with GASTRITIS *yes, I was suffering fro gastritis thru out last week*. Maka, inilah hasilnya, yang when I relaised, It was EXACTLY what Oda mentioned earlier, di mana, konsep HERO kali ni bermula dari PAGI ke MALAM, yep, so kiranya, my costumes for the opening gambit (contestants) is like - erm~ PYJAMAS! hehehe.. Well, the soft cotton tshirts and CALICO shorts *MILLION THANKS to my Tailor who rushed the shorts in such a short notice!!* hehe. Followed by DAY WEAR yang disponsor oleh sapa I x ingat and lastly, an evening wear collection by Wanie, Hatta and Bon Zainal. Pagi ke Malam. hehe. I like!


boleh? Kamal dgn Fizow yang takdok. SABAU AJE LAH JAH!!

So, pada pengakhiran majlis, KAMAL telah dinobatkan sebagai HERO REMAJA 2008, 2nd placing is Fizow and 3rd placing dapat kat Lee. Mr Macho/ Mr Cool dapat kat Idris, Favourite to AM (Adik kepada Che Kiah, dancer PESKA zaman I dulu).

Dekat sini, saya nak ucapkan terima kasih kepada semua finalis yang telah membuatkan saya menitik air mata ketika dalam control room. Effort u ol paid off. Saya ingin pohon ampun dan maaf atas segala kekhilafan dan kekurangan sepanjang saya mengenali saudara2 semua. Kepada pemenang, jaga nama kamu, martabat diri dan keluarga, always portray a positive image as you are the role models of REMAJA of the time. Be an inspiration to others. Selalu ingat dari mana kita datang dan selalu bersyukur. It was a Saturday to remember and ONE OF THE MOST PERFECT BIRTHDAY GIFT for me. Thanks a Zillion guys!

So, nantikan yer, official photos dari MAJALAH REMAJA akan datang!

IRHAMNA YA RAHMAN YA RAHIM

JAZAKALLAHU KHAIR

Image hosted by Photobucket.com

Labels: ,

2 Comments:

At Mon Feb 25, 04:30:00 AM 2008, Blogger LeoSabri said...

wahhh rehesal d'rumah uols katanyaaa... huhuuh... mengkagumkannn...!

 
At Mon Mar 10, 04:37:00 PM 2008, Blogger meenzuleyka said...

love the show...congrats...

 

Post a Comment

<< Home