Thursday, September 18, 2008

MEME'd by Shikin :) - aiyoh...

And so, a few days ago *make that 2 weeks?* I was meme'd by Shikin. Huhu. Kene TAG la kan? so apekah assignment mEmE kali ini??

*this tag require u to choose 10 most gorgeous picture u have in ur life*

aiyooo... 10 ?? MANA CUKUP!! ai memang JORJES ye.. so Shikin, entry ni I dedicate specially 4 u :)

Ha LKY, i know u have a lot on your plate at the moment, so adakah kali ini i telah kedepan sedikit dalam MEME ini? hehe.

Maka ambo nok royat ambo nok cito baghi atah dighi ambo ni kisoh gamba gamba paling jorjes buat dighi ambo... SAAAAAAA!!!

Kenangan dalam ketapi dr Venice ke mana ek? tahengat la pulok.. sebolah ai tu Jess @ Cheryl *bukan Samad* KB dari zaman MIRC. dengaq citer HAJJAH KECIK la ni.. huuuu.. hang p umrah tak habaq noh.....
Ni kat Tour Eiffel. Waktu malammelihat sekitar bandar PARIS.
Pose2 muncung kat Amsterdam, kat umah kawan kami, Amy.
Batu Keraih Amsterdam
Ngeeeee... Ni masa opening Edinburgh Festival tahun 2004. Past Tense sangat. Ini la sebonanye Jorjes Pic Of Me Nombor 1. hiks. Kenapa I rase I jorjes dalam gambaq ni? hurm, sebab I pakai kaler Orange dan membawa beg GAP. Beg yang telah disariap dari kereta I beberapa bulan lepas tu.

Ayoooolah awe wei.

Gambo ambo hok ni pulok masa ambo buak mekap utk show Tristan and Mr Poppins masa Edinburgh Fringe Festival. Kenangan sangak untuk ambo sebab ambo dapak keje denge ore ore ye sangat profesional. Idea ambo diterima pakai dan ambo suke dengan hasil yang ambo zahirke untuk produksi ni.
Haa, maso past tense jugok. Ni masa tunggu show bungo api Edinburgh Castle. Acaro kemuncok Edinburgh Festival. Masa ni ambo nok kelik Mesia doh.
Haa, ni potret ambo Jorjes No 2. Maso ni Raya Haji, dan maso ni ambo BENTAT tahap tattau tahap gapo dah. Tapi ambo seronok dapak pakai Baju Melayu dan Solat Eid kat King Fahd Mosque.
Ni Jorjes no 3. Masa ni ambo dekak Covent Garden. Tempat favurit ambo di London. Gapo? sebab Covent Garden adalah centre of performance arts dan disitu la terletoknyo segalo mak nenek West End theatre yang tersohor tu. Ni ambo pose2 depan panggung yang ado show Le Miserables. Ambo tak gi nengok show ni, tapi seingat ambo, esoknye tu ambo gi tengok BOMBAY DREAMS. meletup!
Ha.. gamba ni Jorjes 3.5 (bleyyy?) ni feeling feeling musim luruh. MAsa tunggu bas nak ke town. Masa ni baru tibo di Edinburgh, dale sebule duo awal2. ni jugok penah kua Salam Perantauan.. hehe.

Yoo lah. Mako gamba ini pula di dapur asrama kawan ambo. Ni salah satu hobi ambo, iaitu memasok.
Ini gambo kenange ambo semelum kelikke KL. Depe SPECTRUM, di Leith, Edinburgh. Umah ambo sini la last. Banyok kenange deh!!
Gambo ni paling jojes untuk ambo. Sebab gamba ni gambo ambo denge mok ambo. :) ini Gambo JOJES ke 4.

Ni acara selinge. Ni gambo ambo menari untuk Opening Gambit KL FASHION WEEK 2003 di PWTC. MAle tu ambo kongsi pentas denge Tok Ti. :D

Ni pulok gambo ambo2 mulo2 kelik KL de mulo betugah.

Ni sambute Aidilfitri pertamo ambo lepah kelik dari UK. Mu peghase dok sapo belah kiri ambo tu? hooo.. teko siapo? siapo teko betu, ambo bagi preseng, mau dok?? Ni semua ni studeng2 ambo, cikgu tetap OBER!



Ni pulok kenange masa Warisan 2005. Kami menari Asli Abadi. Saye sekali, perancangan de jemputan ke Festival Siak Bermadah 2008 tidok diluluhke oleh pihak2 tertentu, jadi kami nganga je dulu. mampan dok mekap ambo? HAHA

Haaa.. ari krismah 2004 ka 2005, ambo tokleh recall. Ni JORJES no 5. hehe. Gambo ni masa gi make make di Curve denge kawe ambo, Che We, dia guru MRSM Langkawi, kawe baik ambo di Edinburgh dulu.
Haaa.. gamba ni fotoshoot sendiri utk buku progreng WARISAN 2005.

Dua gamba ni JORJES no 6. Haa... ni pukul gamba ni maso bar pindoh ke Puncak. Zame ni ambo simpe ghambuk lagei. Eih, apo dekak telingo ambo atah tu? hiks~


Ini pulok denge Blogger terkenal. ni 2006 tak silap ambo. tempat dan acara dirahsioke.

Ni Gama Jojes no 7. Berani mati dok? Ini gambo ni pukul untuk RAM. Zame ambo simpe rambut panje. Kunun elok la.. haha.. RIMAS!
Jojes no LAPE. Pukul gambo untuk produksi mano pun ambo tok ingat doh. Tapi ambo meme suko gamba ni.

Ni lagi salah satu passion ambo. Mekap oghe. Ni mekapke anok mughid ambo nok menikoh. Dah beghapo anak lening pung tidok la aku tahu.
Kenange samo Adi, anok mghid ambo. Ni maso Muzikal Pi Mai Pi Mai Tang Tu di IB tahun 2006.Kenange samo Kak Dibah. Maso ni gi Carma denge budak2 Cok Cok Kendong Ensemble kat PJ HILTON.



Gambo ni masa tengoh recce untuk filem Waye. Nantike kehadirannyo di panggung bule 11 ni.


Kenange samo studeng ambo, Kak Wan lepah majlis konvo dia. Ini zaman2 hujung rambut panjang... hehhehehe


Ambo denge Mas Muharni, jugok bekas studeng ambo. Dia tercalon untuk Pelakon Harapan Wanita PFM 21 tahun ni.

Imej ni ambo mulo tahung lepah. Ringan dok rimah.



Eksperimentasi solekan untuk karektor JENTAYU.
Ni masa shooting PSA bule limo ari tu.

Ini pulok masa di rumah ODA, tengok shooting Rona Pesona.


Hat ni gambaq TERJORJES tangga ke 10 ! LOL. ambo pung sik tau napa ambo suke gilak pada gambao ni.


Kesimpulannya.

Bagi dighi ambo, 10 gambo paling jojes dale idop ambo selamo 32 tahung das nok gib mi jasteh *figure that out* Sebab gapo? sepanjang 32 tahung umo ambo yang ALLAH beri ni, ambo weng tru mace mace suko duko pahik manih. Ambo bersyukur sangat dapak kongsi denge mu oghe semuo serba sedikit memori ambo. Ambo ni buke le jenih masuk baku akak sediri *ado jugok sikit - sikit jah* haha. Tapi ambo melihat perkembangan diri ambo, ambo ade terbit ghaso insaf, ghaso kecil, ghaso rendoh diri padaNYA sebab DIA beghikat ambo mace-mace nikmat dale kehidupe ambo. Ambo dok tahu mace mano nak berike terimo kasih ambo padaNYA.

Shikin, ok kah???

So disini saye nak tag beberapa owrangs (plural ye)

  • Saat yang coba berhenti meroks
  • Isis Natasha ratu Heels
  • DBI tuan tabib
  • Rush Murad sang pengembara
  • Y! si penggerak mesin jahit
  • dan sesapa lagi yang terhengen nak buat entry ni *ade ke?*

Jazakallahu Khair
Image hosted by Photobucket.com

Labels: , , , ,

7 Comments:

At Fri Sep 19, 11:48:00 AM 2008, Blogger nshikin said...

ooookkkk sangat..!!

1. kita jeles bangat bila melihat gamba-gamba fifth-e di obersea itu. Haii..bilala ada peluang nak gi sana ek..

2. Gamba sambutan raya aidilfitri pas balik dr UK.. kita tau sapakah gerangan jejaka ensem itu. Farid Kamill..!!

3. Gambo jorjes no.5 tu nampak fifth-e kurus. Apakah petua yang diamalkan?

4. Bagus..bagus. U did a very good job :). Seronok kan wat mender neh? Teringat balik zaman-zaman lampau. Daripada sini juga i can see ur journey sepanjang 32 tahun hidup fifth-e di atas muka bumi Allah ini.

PS: Agak-agak kalo kita nak kawin nnt, bole tak fifth-e tolong make up kan kita? hiks! :D

 
At Fri Sep 19, 02:11:00 PM 2008, Blogger Fish of Pisces @ 5th_E said...

1. Ur time will come insya ALLAH

2. yaa topek sokali... itu ialah FK. *dok godek beg cari preseng tapi dok jumpe lagi*

3. Aiyohhhh... camera trick lah... hiks~

Mekap: buleh je, jika berkelapangan dan diizinkanNYA. :)

 
At Fri Sep 19, 02:52:00 PM 2008, Blogger JMAM said...

Aha... never knew you talented make-up org..nak make-up jugak ble utk raya nnt.. ;) Uh..I wonder how does it sound when you converse in that dialect live...

 
At Sat Sep 20, 09:31:00 AM 2008, Blogger Fish of Pisces @ 5th_E said...

~grin~

thing is, i dont speak that tongue at all, kes tengah weng ngantuk masa buat entry ni. hehehe. I look silly speaking in East-Coast-lah!

I'd rather sepik in Kelan-lish.. bleh?

 
At Sun Sep 21, 08:51:00 PM 2008, Blogger nshikin said...

seb baik la dialek kelantan ngan ganu tak jauh beza.. hehehe :D

 
At Sun Sep 21, 09:42:00 PM 2008, Blogger Fish of Pisces @ 5th_E said...

LOL sabau ajelah.....

ai no dek is wai ai prefer to spek kelan-lish. HAHA

 
At Sat Oct 04, 10:29:00 AM 2008, Blogger yazrie said...

HAHAHAH...Kann..Pic Warisan 2005 hat tgh dok MENGEPAK paling tak tahan sekali..

 

Post a Comment

<< Home