Sunday, August 06, 2006

Tak ku sangka Rezkiku murah....




1st of all, I have to personally thank Abang Badrul for the tickets utk Finals Konsert AF 4 malam tadi. It was an unexpected as I was planning with Volks on where shud we be watching the finals. So, to Abang Bad, Jazakallahu Khair to you.
Photobucket - Video and Image Hosting
ramai sungguh manusia di Jalil Hill itiew...


Me and Volks was actually usha-ing this new bridal shop in Puchong when he received a call from Abang Badrul, a famous blogger. It was already 5.30pm and we had to be there before 730 pm! so, we rushed back to KJ and me back to Sect 17, got ready ala kadar (ya ka?!) and went back to KJ to fetch Volks, then bak felesit yang melu melu membawa kereta kiew ke Jalil Hill. Got there on time, got the tickets and went straight in, dan paling tak sangka, duduk kat ARENA *matila CAMERA SHY... hehehe... Wonder y cameraman tu dok amik belah kami sajor.. hmmm... hikhikhik.

Photobucket - Video and Image Hosting
Gambaq stage dari tompek duduk eden *matila rojak* ni tak edit2 tau gambaq ni..sebelum stage tu di light up kan.
Photobucket - Video and Image Hosting
me and Volks tgh tggu konsert AF4 Finals bermula

Photobucket - Video and Image Hosting
tak sangka dapat dok just a few rows dari stage... hengatkan teketnye dok kat belakang tu hah...
Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting
Supplied with hand props... hik.. ehem.. nokia sabun siapa tatau?!

Photobucket - Video and Image Hosting
ado jugak screen dalam stadium ni...
Photobucket - Video and Image Hosting
Stage yang telah di light up kan.. zast sgt.. aura nye lain dari tengok kat TV di umah... lain sangat.. *matila kehidupankiew*
Photobucket - Video and Image Hosting
Tu semua production team dok bergambaq sakan sebelum show mula. Depa ni la orang2 kuat AF4. Without them, takdaklah kita tgk diari, imbasan n konsert....
Photobucket - Video and Image Hosting


So I guess semua dah tahu results kan? Faizal is new champ, 1st runner is Lotter and 2nd runner is Farhan (GO GURL!) and the following places belonged to Haziq and Velvet.

As for me Farhan was the REAL STAR malam tu sebab ability and talent dia, tapi choice of lagu SPAIN tu... TAK SESWAI la, crowd takleh masuk and lagu tak familiar, it should have been a Salamiah Hassan number or Saloma number - barula audience leh participate. Sebagai Pengundi, I AM GLAD TO HAVE VOTED FOR YOU!!! mrasalah TOP 3! hehe. I believe that Farhan would go far in the industry and there would be shows already waiting for her. Good luck Farhan! as for Faizal, Mung tahu dok? tanggungjawab mung making besa? mung kene la jaga segala serba serbi dari hidup peribadi mung hingga la ke kehidupan sehariang mung sebak oram akang dok tengok mung sokmo.. mu nok senyum sokmo, mu semyum lah.... hiks.. GOOD LUCK 2 U too.
Bab baju2 pula, I LOVEEEEE the brown and turquoise lace dress yang Farhan pakai, also Velvet's number 2 dress, yang black number with the slits.. kalau takdak slit pun takpe actually. Baju Haziq yang last tu pun i suke, very my taste and the songkok does all the difference.
Photobucket - Video and Image Hosting
ni lopeh announcement pemenang... erm siapa in foreground tatau?! hikhik
Photobucket - Video and Image Hosting
meraikan kemenangan Farhan walupun 2nd runner up.. SECOND RUNNER UP KAH??? mrasa la Lea knows how Farhan feels *LARIIIIII pastu nyorok bawah sofa merah*
Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting ni pule lepas announcement penutupan sidang belajaq kat akademi.. tampak mereka celebrate rezeki mereka... Alhamdulillah.

Photobucket - Video and Image Hosting
Masa ni semua dok kerumun depan stage nak hambek gambaq bagai.. mrasa mrasa, me and Volks terus chow dan singgah di A&W PJ for supper and head off home...

Jazakallahu Khair



Image hosted by Photobucket.com

5 Comments:

At Sun Aug 06, 09:22:00 PM 2006, Anonymous ASTANAyie@penang said...

Salam FayaFaya,

Wah, laporan langsung dari tempat kejadian! Hehe!!! Mesti best kan dpt tgk LIVE!!! Oh ya, I tak leh komen kat ur myspace itew sebab tersangat la lama amik masa untuk mengkomen, berat sangat myspace itu!!! haha!!!

 
At Mon Aug 07, 11:42:00 AM 2006, Anonymous noryady said...

Hehehe..No wonder lah i nampak u ngan volks live dari umah i...hiks

 
At Tue Aug 08, 08:18:00 PM 2006, Anonymous Anonymous said...

a'kum..saya nk gune gmbar faizal yg last tub bole x??juz nk letak kt forum..

 
At Tue Aug 08, 11:29:00 PM 2006, Blogger Fish of Pisces @ 5th_E said...

Kepada Saudara ANONYMUS.

Jika tujuan sedara untuk kebaikan, go ahead. Jika berniat tidak baik, amatlah berat hati saya mengizinkan.

Amanah saya kepada saudara/i jika menggunakan gambar dari blog saya ini silalah jaga. Sesungguhnya, ALLAH Maha Mengetahui apa dalam hati kamu. Jika digunakan untuk menyebarkan fitnah atau dakyah, anda jawablah sendiri bila tiba ketikanya.

Jazakallahu Khair.

 
At Wed Aug 16, 02:39:00 PM 2006, Blogger smarties said...

Assalamualaikum, explore your potential here http://smartmove2006.blogspot.com

 

Post a Comment

<< Home