Wednesday, December 07, 2005

Alor Star Day 1 - macam kenal jer tajuk nih!! LOL






Finally, after settling with my marking and grading for the semester, my much anticipated trip to Alor Star materialised at midnight on the 1st of Dec.. took the Durian Burung Bus to Alor Star. I kinda slept thru the trip and got to Shahab Perdana Bus Station at about 6 am.. and called up Chef Aduka to pick me up, and I akhirnya BERJAYA membonceng motor CA itiew hingga ke terataknya. We then went to buy breakfast dekat MARKET (kang sebut pasaq kang kene sound lak ngan BS..hiks~) so, CA membeli nasi lemak ayam and kuih muih... kat umah CA dpt la jumpe Mimi dier and also DLH (Domestic Long Hair) dier.. Dayang... lepak2 sat, mandi manda dan Famous Blogger Lady Laurielle pun tiba...dgn membawa kami ke SP (Sungai Petani) untuk urusan businessnya.. manakala I and CA mrasa ke KAMDAR n NAGOYA SP... hiks.. ador org nak jahit langsir katanya.... hiks... We then telah makan di restoran MEWAH KFC yang servis nyer SANGAT LAJUUU..maklumla.. dapat award CHAMP ke GAMP utk outlet area situ.. hmm ekekek... dinch sempat snappy katanya di situ... oh yeah.. I drove LL's car to SP..hiks~ mrasa mrasa dpt drive kat sana.. hiks~
Sekembalinya ke Alor Star petang itu.. mrasala pi mencari hotel untuk I menginap selama 3 malam... so..mrasalah ke Flora Inn... Dinch Jadi... then to REGENT.. FULL... then here and there.. tup2 sampai ke City Star Motel... hiks..terus check in.. RM50 (after Less, thanks to PR work by LL) semalam... hiks.. just in the vicinity of Che Det's rumah kelahiran kat Jalan Pegawai. Malam tu I lepak aje kat bilik tgk TV..something that I RARELY do in KL... hiks... and later malam itiew telah dibawa CA dan AS ke GARDEN katanya... hiks... lepak2 dgn Zack @ Mami


inilah bilik I sewa kat AS.. very comfy dok sorang..HEHEHEHEHEH

DAY 2

Started the day in the Afternoon.. LL picked me up (BS driving) at about 2.30 and headed straight to UNO Cafe kat City Plaza, Alor Star. Sedap makanan kat situ, and as for the price TERSANGAT MUR MURS!!! I had roasted chicken, LL had Sushi and BS had Ice Cream... hiks... Lepas makan, we lepak2 around City Plaza itiew... sambil menantikan CA untuk menonton Pontianak Harum Sundal Malam II. Malam itiew, setelah had dinner manja-manja terus balik ke hotel dan menyambung aktiviti itama...iaitu TIDURRRR sambil TV menengok I... hehehe...


mrasalah Famous Blogger telah snappy2 sebelum I menjamah Roasted Chicken I itiew... hiks~

ni la makanan yang I had kat UNO CAFE sebelum menonton Ponty on Horsy II... akekekek

Manakala apakah maksud signage itiew? dan lihatlah bayang2 didepannya??!! hiks~

ok.. akan hapdate lagi kemudian.... dgn aktiviti hari ke 3 dan ke 4...mrasa mrasa... Ciao Ciao!!!

`Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari. Dia datangkan petir dan kilat...kita
menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya sinar... rupanya-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi...'


Image hosted by Photobucket.com

3 Comments:

At Thu Dec 08, 12:39:00 AM 2005, Blogger Nurlea Laurielle Lai Lee said...

HANJENG tau 5thE!!!!! Pix terakhir itiew! Mek tau mek tau! BAYANGAN SAPA ITIEW! bukan ke time tu mek tgh sebok tukar simcard mek yang pelbagai itiew? HANJS TAU!

MOTIF tak snappy² pix abang yang menginap dibilik sebelah u ols itiew/ AHAKS! RUGI SAJO!!!!!

 
At Thu Dec 08, 12:49:00 AM 2005, Blogger Fish of Pisces @ 5th_E said...

u ols.. i amateur fotoblogger..dinch reti communicate utk dptkan pix sensasi u ols..hiks~ well..for my eues only i guess kalau ado pun...kekwat takkk???

 
At Tue Feb 24, 07:06:00 PM 2009, Blogger HAZD said...

huhu
nginap kat city star motel ya ?
i the one yg keja kat c2. huhu

 

Post a Comment

<< Home