Tuesday, October 23, 2007

Awat la manusia ni kan....


Especially orang Melayu. Dengki mengki, hasut masut, karut marut.

A close friend of mine rupanya kene buatan orang. ALLAH! terkejut aku bila dapat sms dari seorang yang aku hormati. Dalam sms tu dia pesan, dia nak pegi tengok kawan I ni berubat. Setahu I kawan I ni sihat wal afiat, cuma he is suffering from gout (at 30?!) well, apa2 pun possible.

So, untuk mendapatkan pengesahan, I called him up. Tanye terus terang, and he mengaku yang dia dalam proses perubatan. He never sounded like that before. Tak boleh bercakap sangat, tapi bukan la slurring, tapi mcm ade ulcer mulut yang tahap kritikal. I mmg menitis air mata dgr suara dia.

Friend, if you happen to read this entry, pls kuatkan hati, usaha melawan sehabis boleh, fikirkan yang positif. Kuatkan hati dengan Zikrullah. Lawanlah dengan berpegang kepada kalimah La Illahailallah. Selalu ingat akanNYA. Dan bertawakal.

Ya ALLAH, pls kuatkan kawan ku ini. Pls give him the strength to go through this. Please berikan kami, kawan-kawan hamba Mu itu kekuatan dan hidayah untuk kami membantu kawan kami dengan apa cara sekalipun. Amin.

Friend, if you happen to read his entry, this pages might help: please click HERE, HERE and HERE and here also. Semoga dilindungiNYA. Insya ALLAH.

Jazakallahu Khair




Image hosted by Photobucket.com

Labels: ,

2 Comments:

At Sat Oct 27, 09:11:00 PM 2007, Anonymous CapT. HooKeD said...

Fifi,
Mak sangat simpati dengan kawan uols ittiew. Dia kene non stop berubat uols. Dia temakan "sesuatu" ke? Mak tahu camner derita dia. Mak pun dulu pernah kene, tapi mak cepat2 bertindak, it takes 1 month untuk mak sembuh completely uols. Mak do'a kan semoga kawan uols ittiew cepat sembuh.

P/S: Lawatla blog mak yang tak seberapa, mak dah bubuh link url uols kat blog mak :-)

 
At Wed Oct 31, 02:32:00 PM 2007, Blogger Rush Murad said...

thanks very much for the website yg u beri pasal rawatan ilmu sihir etc.... sangat berguna. i went thru all the pages.... memang kena cekal utk amalkan ayat2 tu semua. i've been thru the same situation few years back.....

eid mubarak ek...

 

Post a Comment

<< Home